Skip to main content

Posts

SQUAT WITH SMITH MACHINE FOR LADIES

Minggu ni kita train pagi plak yek.
Jom layan squat with smith machine. 



Don't wait until you've reached your goal to be proud of yourself. Be proud of every step you take toward reaching that goal.

10 KEBAIKAN SENAMAN SQUAT

 1) Mencantikkan peha 
2) Mencantikkan pinggul 
3) Melancarkan peredaran darah 
4) Menguatkan otot bahagian belakang badan 
5) Membaiki postur badan 
6) Memampatkan tulang dan mencegah osteoporosis 
7) Mudah dilakukan di mana-mana 
8) Tidak memerlukan apa-apa peralatan (kecuali dumbbell untuk dropset) 
9) Sangat selamat dan tidak memberi impak buruk pada badan 
10) Mudah dilakukan tidak sebagaimana yang difikirkan 

Okay selamat mencuba. Abang chaw dulu, nanti kita jumpa lagi. Bye. Salam Sihat Wajib Kurus,



019.798.2112 nombor untuk korang roger-roger.
Kalau korang nak share entri ni, silakan jangan malu-malu, abang okay jek...
Recent posts

SEMINAR NOW EVERYONE CAN KURUS | THROWBACK

THROWBACK - SEMINAR NECK JULUNG KALINYA

NECK adalah singkatan program Now Everyone Can Kurus.
Hari ini buat julung kalinya Seminar NECK diadakan di Bandar Baru Selayang....

NECK yang baru berusia 14 hari, pun ada seminar...
Cakap kat orang sebelah, hebat ke hebat???

Kami dari Pasir Gudang pun turun padang untuk berkongsi pengalaman #abangketaq selaku #coach program ini.

Sesi bertukar ilmu bersama penganjur program iaitu Empayar Maria Firdaus. Di sini la penjelasan tentang apa itu BMI, BMR, DCR & defisit kalori untuk semua peserta NECK.

Para peserta juga berkongsi keseronokan & perubahan mereka selama 14 hari menyertai program ini. Tempoh berbaki 86 hari lagi untuk para peserta menjahamankan lemak-lemak tepu & degil yang diternak selama ini. Supaya mereka dapat menjalani kehidupan yang lebih sihat & kurus sebagai BONUS!!!

Lihatlah kegembiraan di wajah para peserta program Now Everyone Can Kurus yang berjaya menurunkan berat badan masing-masing.

Tengah kami dok handle 1st bat…

SQUAT DROPSET FOR LADIES

Assalamualaikum. Apa khabar korang?
Abang doakan korang sentiasa Sihat Wajib Kurus.

Hari ni abang nak buat throwback sikit, video workout lama.

Abang suggest korang terutama ladies boleh try buat kat rumah jek. Nak bagi kaki, peha & punggung cantik kan... Jom buat ni.

Mulakan dengan repetation yang rendah seperti 10, kemudian tambah ikut kemampuan.

10 KEBAIKAN SENAMAN SQUAT

1) Mencantikkan peha
2) Mencantikkan pinggul
3) Melancarkan peredaran darah
4) Menguatkan otot bahagian belakang badan
5) Membaiki postur badan
6) Memampatkan tulang dan mencegah osteoporosis
7) Mudah dilakukan di mana-mana 
8) Tidak memerlukan apa-apa peralatan (kecuali dumbbell untuk dropset)
9) Sangat selamat dan tidak memberi impak buruk pada badan
10) Mudah dilakukan tidak sebagaimana yang difikirkan

Okay selamat mencuba.
Abang chaw dulu, nanti kita jumpa lagi. Bye.

Salam Sihat Wajib Kurus,


019.798.2112 nombor untuk korang roger-roger.
Kalau korang nak share entri ni, silakan jangan malu-malu, abang okay jek...

TESTIMONI SWK, KAKAK 50 an, UMUR SEKADAR ANGKA

Assalamualaikum,
Korang semua apa khabar?  Abang doakan korang Sihat Wajib Kurus.

Hari ni abang nak kongsi sesuatu dengan korang.

Alhamdulillah semakin hari semakin SIHAT akak ni. Walaupun hampir menuju usia 50an. 
Jika kita tidak hanya fokus pada WEIGHT LOSS & KURUS, STRESS takkan terjadi. Just enjoy our PROGRESS & JOURNEY & tak semua orang MAMPU untuk bersenam hardcore macam yang lain, ikut KEMAMPUAN. 
Janji buat yang ringan2 but not giving EXCUSES.
As a coach yang masih belajar & terus belajar, saya tak PERNAH ajar untuk KURANG makan atau diet yang BUKAN-BUKAN, saya just share HOW TO EAT RIGHT & ikut kalori intake masing-masing dengan betul. 
BUKAN TARGET sebulan nak TURUN BERAT 10kg pun
BERDAMPING dengan LEMAKS pun makan tahun kan... so sedar diri lah sikit.
TARGET tu biar REALISTIK.

#alhamdulillah
#bersyukur
#CoachAbangKetaq Okay, abang chaw dulu, nanti kita jumpa lagi. Bye.
Salam Sihat Wajib Kurus,

019.798.2112 nombor untuk korang roger-roger.
Kalau korang nak share entr…

CABARAN 1000 LOMPAT SKIPPING

Assalamualaikum,
Hi korang apa kabar? Semoga korang semua SIHAT WAJIB KURUS.
Hari abang rasa maca nak buat cabaran sikit, so sapa2 yang rasa boleh layan cabaran abang ni jom.  Korang amik video pastu share la kat instagram ke facebook ke ikut korang punya suka la, pastu korang tag abang yek.
Jom layan video cabaran kita. Jangan segan-segan yek dik, abang cabar perkara yang sihat jek.

Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. Korang mesti pilih untuk jaga kesihatan kerana SIHAT ADALAH SANGAT BERHARGA. Kerana SIHAT WAJIB KURUS.
Abang doakan korang semua enjoy dengan amalan gaya hidup sihat korang. Kalau korang nak abang guide, korang boleh pm Coach Abang Ketaq, personal trainer Pasir Gudang online & offline. Peserta online dari seluruh Malaysia yek abang guide.
Okay, abang chaw dulu, nanti kita jumpa lagi. Bye.
Salam Sihat Wajib Kurus,


019.798.2112 nombor untuk korang roger-roger.
Kalau korang nak share entri ni, silakan jangan malu-malu, abang okay jek...





EIRA TURUN 4.5KG SEBULAN - TESTIMONI SIHAT WAJIB KURUS

Assalamualaikum & apa kabar korang semua... Abang doakan korang semua sentiasa Sihat Wajib Kurus yek.
Hari ni abang nak share testimoni anak-anak CAK, namanya Eira.
Meh tengok perubahan Eira selepas sebulan kena lanyak kat gym & sambung workout sendiri di rumah nya.



Ni abang nak share sikit rutin Eira di gym.
Leg,chest,back day today Eyra Thesweetcentre 💪💪💪..
Everyday is a NEW day & CHALLENGING training day..Xde masa nya nak berselesa2. Next target waist 28 inch @ below. 

Klik pada gambar di bawah untuk video.



Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. Korang mesti pilih untuk jaga kesihatan kerana SIHAT ADALAH SANGAT BERHARGA. Kerana SIHAT WAJIB KURUS.
Abang doakan korang semua enjoy dengan amalan gaya hidup sihat korang. Kalau korang nak abang guide, korang boleh pm Coach Abang Ketaq, personal trainer Pasir Gudang online & offline. Peserta online dari seluruh Malaysia yek abang guide.
Okay, abang chaw dulu, nanti kita jumpa lagi. Bye.
Salam Sihat Wajib Kurus,


019.798.2112 no…

TESTIMONI JEJAKA SWK SELEPAS SEBULAN

Assalamualaikum & salam sejahtera,
Abang doakan korang semua Sihat Wajib Kurus.

Hari ni abang nak kongsi sikit pasal progress anak-anak buah abang.

PERJUANGAN BELUM SELESAI

Misi utama mereka adalah untuk HIDUP LUAR BIASA SIHAT

BERIMPIAN tak salah asalkan kena dengan USAHA nya

Inilah PERJUANGAN selama SEBULAN Muhamad Fakhruddin Udin. Beliau hilang 11.5kg (104kg - 92.5kg)



Ini pula Khairul Anuar Baharom turun sebanyak 8.5kg (100kg - 91.5kg)


Seorang lagi yang sudah 4 bulan bersama abang, cikgu Mohd Ikhwan Ahmad (80kg - 68kg).





Hebat kan mereka. Korang pun boleh juga.

Kat sini abang nak pesan sangat-sangat dengan korang semua...
Nak GUMUKS pun makan masa BERTAHUN, ni kan pula nak SIHAT TERPAKSA FIT + HENSEM... macam anak buah abang ni.

Akhir sekali pesan abang...
SLOW PROGRESS IS BETTER THAN NO PROGRESS...
Kita sama-sama tunggu PERUBAHAN mereka seterusnya SEBULAN lagi. Yang PASTI sekarang mereka LEBIH SIHAT dari sebelumnya.

Alhamdulillah, abang bersyukur sangat.
TAHNIAH... TAHNIAH... TAHNIAH... untuk…